1.ANADAL : KİMYA
2.ANADAL : GIDA MÜHENDİSLİĞİ

DERS KODU DERS ADIZ/S Kredi Ders Lab
RES 103 Teknik Resim Z 3 2 2
GID 211E Mass and Energy Balances Z 3 3 0
GID 221E Food Chemistry I Z 3 3 0
.

Seçime Bağlı Ders-TM(3.yy)

S 3 3 0
GID 222 Mikrobiyoloji Z 3 3 0
AKM 204E Fluid Mechanics Z 3 3 0
GID 232 Gıda Kimyası II Z 3 3 0
GID 311 Gıda Mikrobiyolojisi I Z 3 3 0
GID 321 Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı Z 1,5 0 3
GID 331E Food Eng.Unit Operations I Z 3 3 0
GID 341 Isı Aktarımı Z 3 3 0
GID 351 Kütle Aktarımı Z 3 3 0
.

Seçime Bağlı Ders-TB(5.yy)

S 3 3 0
GID 312 Gıda Mikrobiyolojisi II Z 3 3 0
MAT 271 Olasılık ve İstatistik Z 3 3 0
GID 322 Gıda Müh. Temel İşlemler II Z 3 3 0
GID 332 Gıda Mühendisliği Laboratuvarı Z 2 0 4
.

Seçime Bağlı Ders-TM(6.yy)

S 3 3 0
.

Seçime Bağlı Ders-MT(6.yy)

S 3 3 0
GID 411E Food Eng. Design I Z 3 3 0
GID 421E Food Technology Z 3 3 0
GID 441 Proses Kontrol Z 3 3 0
.

Seçime Bağlı Ders-MT(7.yy)

S 3 3 0
GID 402 Gıda Mühendisliği Tasarımı II Z 3 1 4
GID 422 Gıda Kalite Kontrol Z 2 2 0
GID 432 Gıda Kalite Kontrol Laboratuvarı Z 1,5 0 3
.

Elective-MT(8.yy)

S 3 3 0
GID 492 Bitirme Çalışması Z 3 0 6
TOPLAM KREDİ 79

NOTLAR

1) KIM 414 Gıda Kimyası teknik seçimli dersini almak ve başarılı olmak kaydıyla GID 221E Food Chemistry I dersinden muaftır.

2) BIO 323 Biyokimya I dersini almak ve başarılı olmak şartı ile Gıda Mühendisliği TB grubu seçimli derslerinden muaftır.

3) KIM 318 Kolloid Kimyası,KIM 415 Yüzey Aktif Maddeler,KIM 418 Polimerlerin Fiziksel Kimyası seçimli derslerini almış ve başarmış olmak şartı ile Gıda Mühendisliği TM grubu seçimli derslerinden muaftır.

4) "GID 221E Food   Chemistry I" dersini başarmak kaydıyla "KIM 414 Gıda Kimyası" dersinden muaftır.

5) "KIM 311 Fiziksel Kimya" dersini almak ve başarılı olmak kaydıyla 2.anadaldaki seçimli TB grubu olan "KIM 202 Fiziksel Kimya" dersinden muaftır.