Kod |
Ders Adı |
Dili |
Türü |
GID 224 |
Gıda Toksikolojisi, Kontaminantlar&Katkılar |
Türkçe |
Zorunlu |
Kredi |
AKTS |
Ders |
Uygulama |
Laboratuvar |
3 |
6 |
3 |
0 |
0 |
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı |
Ders Önşartı |
Yok |
Sınıf Kısıtı |
Yok |
Ders Tanımı |
Gıda Toksikolojisine giriş, Toksikolojik Bileşenler hakkında genel bilgilerin öğretilmesi, (LD50, NOEL, ADI, MAC, etc.), gıda
güvenliğine ilişkin yasal otoriteler ve kurumlar , Proses sırasında oluşan Gıda Kontaminantları, (akrilamidler, nitrozaminler, PAH
lar, vb), çevresel kontaminantlar (radyoaktif bileşenler, ağır metaller, dioksinler, vb. ), tarım uygulamaları ile gıdaya geçen
kontaminantlar (hormonlar, pestisitler), mikroorganizma metabolitleri(bakteri ve küf toksinleri), doğal toksinler, allerjenler,
Genetik Modoifiye Gıdalar, bu kontaminantların gıda kalitesi ve güvenilirliği açısından önemi, etiketleme kuralları II. Bölüm:
Gıda Katkıları ve gıda gkalitesinde, güvenilirlik ve prosesinde gıda katkılarının önemi, ilgili yasal düzenlemeler, gıdaların besin
ögelerince zenginleştirilmesi ve etiketleme kuralları
|
|