Kod |
Ders Adı |
Dili |
Türü |
GID 311 |
Gıda Mikrobiyolojisi I |
Türkçe |
Zorunlu |
Kredi |
AKTS |
Ders |
Uygulama |
Laboratuvar |
3 |
4 |
3 |
0 |
0 |
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı |
Ders Önşartı |
Yok |
Sınıf Kısıtı |
Yok |
Ders Tanımı |
Gıda endüstrisi açısından önemli mikroorganizmalar, gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler, mikroorganizmaların farklı
gıda gruplarında gelişmeleri, mikroorganizmaların ısıl dirençleri ve etkili faktörler, ısıl işlemlerin matematiksel ifadesi,
endüstriyel mikrobiyoloji, fermantasyon teknolojisi, mikroorganizmaların gıda endüstrisindeki diğer kullanım alanları
|
|