Kod |
Ders Adı |
Dili |
Türü |
GID 316 |
Gıda Ambalajlama |
Türkçe |
Seçmeli |
Kredi |
AKTS |
Ders |
Uygulama |
Laboratuvar |
3 |
4 |
3 |
0 |
0 |
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı |
Ders Önşartı |
Yok |
Sınıf Kısıtı |
Yok |
Ders Tanımı |
Ambalajın temel işlevleri. Gıdaların bozulmalarına etki eden faktörler. Kağıt, cam, metal ve plastik esaslı ambalaj materyallerinin
fiziksel, kimyasal ve kalite özellikleri, tipleri ve kullanım alanları. Çok katlı kombinasyonlar. Özel Ambalajlama Teknikleri. Gıdaların
ambalajlanmasına ilişkin örnekler. Ambalajlamada çizgi kod sistemi. Ambalajlar ve Geri Dönüşüm. Migrasyon. Ambalajla ilgili
Yasal Direktifler.
|
|