Ders Bilgileri

Ders Kodu:
Ders Numarası:
Kod Ders Adı Dili Türü
GID 318 Gıda Bileşenlerinin Fonksiyonel Özellikleri Türkçe Seçmeli
Kredi AKTS Ders Uygulama Laboratuvar
3 4 3 0 0
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı
Ders Önşartı Yok
Sınıf Kısıtı Yok
Ders Tanımı
Karbonhidratlar, su, proteinler ve yağlar gibi temel gıda bileşenlerinin gıdaların ürün kalitesi ve raf ömürleri üzerindeki etkilerinin görünüş, lezzet, doku, vizkozite gibi gıdaların fizikokimyasal özellikleri üzerine olan etkileri vurgulanılarak anlatılması amaçlanır. Çeşitli gıda gruplarının prosesi sırasında katkı maddelerinin kullanımı ve gıda bileşenlerinin sağlık üzerine etkileri de dersin konuları arasındadır.