Kod |
Ders Adı |
Dili |
Türü |
GID 318 |
Gıda Bileşenlerinin Fonksiyonel Özellikleri |
Türkçe |
Seçmeli |
Kredi |
AKTS |
Ders |
Uygulama |
Laboratuvar |
3 |
4 |
3 |
0 |
0 |
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı |
Ders Önşartı |
Yok |
Sınıf Kısıtı |
Yok |
Ders Tanımı |
Karbonhidratlar, su, proteinler ve yağlar gibi temel gıda bileşenlerinin gıdaların ürün kalitesi ve raf ömürleri üzerindeki etkilerinin
görünüş, lezzet, doku, vizkozite gibi gıdaların fizikokimyasal özellikleri üzerine olan etkileri vurgulanılarak anlatılması amaçlanır.
Çeşitli gıda gruplarının prosesi sırasında katkı maddelerinin kullanımı ve gıda bileşenlerinin sağlık üzerine etkileri de dersin
konuları arasındadır.
|
|