Kod |
Ders Adı |
Dili |
Türü |
KIM 414 |
Gıda Kimyası |
Türkçe |
Seçmeli |
Kredi |
AKTS |
Ders |
Uygulama |
Laboratuvar |
3 |
4 |
3 |
0 |
0 |
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı |
Ders Önşartı |
KIM 104 MIN DD veya KIM 104E MIN DD veya KIM 205 MIN DD veya KIM 205E MIN DD veya KIM 231 MIN DD veya KIM 231E MIN DD veya KIM 303 MIN DD veya KIM 303E MIN DD
|
Sınıf Kısıtı |
Yok |
Ders Tanımı |
Bu ders kapsamında karbonhidratlar, yağlar, proteinler gibi temel gıda bileşenlerinin ve vitaminler, pigmentler, gıda katkıları gibi
ikincil gıda bileşenlerinin kimyası ve kimyasal özellikleri detaylı olarak verilecektir. Besinlerin toplanması, temizlenmesi, işlenmesi,
pişirilmesi, depolanması sürecinde uğradığı kimyasal reaksiyonlar ve bu reaksiyonlar sonucu ana besin maddelerinin uğradığı
yapısal değişiklikler incelenecektir.
|
|