Kod |
Ders Adı |
Dili |
Türü |
GID 418E |
Gıda İşleme Sırasında Biyokimyasal Değişiklikler |
İngilizce |
Seçmeli |
Kredi |
AKTS |
Ders |
Uygulama |
Laboratuvar |
3 |
4 |
3 |
0 |
0 |
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı |
Ders Önşartı |
Yok |
Sınıf Kısıtı |
Yok |
Ders Tanımı |
Ette kesim sonrası değişimler, meyve ve sebzelerde solunum ve olgunlaşma sırasında meydana gelen değişimler, hububatların
hasat sonrası fizyolojileri, bira üretimi sırasında enzimatik değişimler, ekmek ve unlu mamul üretimi biyokimyası, peynir ve yoğurt
biyokimyası, proseslerin besinler üzerine etkileri, enzimatik bozulma reaksiyonları.
|
|