Kod |
Ders Adı |
Dili |
Türü |
GID 419E |
Gıda Üretiminde Enzimler |
İngilizce |
Seçmeli |
Kredi |
AKTS |
Ders |
Uygulama |
Laboratuvar |
3 |
4 |
3 |
0 |
0 |
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı |
Ders Önşartı |
Yok |
Sınıf Kısıtı |
Yok |
Ders Tanımı |
Enzimlerin sınıflandırılması. Enzimatik reaksiyonların kinetiği ve inhibisyon mekanizmaları. Enzimatik aktiviteyi etkileyen faktörler.
Proteinlerin, karbonhidratların, yağların enzimatik modifikasyonu. Çeşitli gıda ürünlerinde enzimlerin kullanımı (tahıl ürünleri, süt
ürünleri, sebze ve meyve ürünleri, et ürünleri). Enzimlerin üretilmesi ve immobilizasyonu. Endüstriyel uygulamalar. Yasal
düzenlemeler. Tüketicilerin enzimatik olarak modifiye edilmiş gıdalara yaklaşımı.
|
|