Kod |
Ders Adı |
Dili |
Türü |
GID 421E |
Gıda Teknolojisi |
İngilizce |
Zorunlu |
Kredi |
AKTS |
Ders |
Uygulama |
Laboratuvar |
3 |
5 |
3 |
0 |
0 |
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı |
Ders Önşartı |
Yok |
Sınıf Kısıtı |
Yok |
Ders Tanımı |
Bu ders, Gıda Mühendisliği programında yer alan gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi, gıda mühendisliği temel işlemler, beslenme
ve duyusal analiz gibi dersleri birleştirerek gıda işleme operasyonlarını işlemektedir.
Ele alınan konular arasında hububatlar, meyve ve sebzeler, süt ürünleri ile yağlar bulunmaktadır. Hammaddelerin kimyasal ve
fiziksel özellikleri ile bunların istenen ürünü elde etmede mevcut proses yöntemleri ile ilişkileri incelenmektedir.
|
|