Kod |
Ders Adı |
Dili |
Türü |
GID 433 |
Gıda Kalite Kontrol Lab |
Türkçe |
Zorunlu |
Kredi |
AKTS |
Ders |
Uygulama |
Laboratuvar |
2 |
6 |
0 |
0 |
4 |
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı |
Ders Önşartı |
Yok |
Sınıf Kısıtı |
Yok |
Ders Tanımı |
Gıdalarda temel bileşen analizleri (nem, kül, yağ, protein, şeker, nişasta), gıda katkı maddesi analizleri (renklendiriciler, nitrit,
vb.) ve kalite testleri (peroksit, asitlik, vb.), gıda kalite kontrolunde kullanılan kimyasal, fiziksel, enstrümantal, kromatografik ve
enzimatik metotların uygulanması. Ders verilen projeler ile desteklenmektedir.
|
|