Ders Bilgileri

Ders Kodu:
Ders Numarası:
Kod Ders Adı Dili Türü
GID 4901E Gıda Mühendisliği Tasarımı I İngilizce Zorunlu
Kredi AKTS Ders Uygulama Laboratuvar
4 8 3 2 0
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı
Ders Önşartı (GID 341 MIN DD
veya GID 341E MIN DD)

ve (GID 351 MIN DD
veya GID 351E MIN DD)

ve GID 331E MIN DD
ve (GID 322 MIN DD
veya GID 322E MIN DD)

ve GID 421E MIN DD
ve (GID 306E MIN DD
veya GID 222 MIN DD
veya GID 226E MIN DD)

ve (FIZ 101 MIN DD
veya FIZ 101E MIN DD)

ve FIZ 101EL MIN DD
ve (KIM 101 MIN DD
veya KIM 101E MIN DD)

ve KIM 101EL MIN DD
ve (MAT 103 MIN DD
veya MAT 103E MIN DD)

ve (MAT 104 MIN DD
veya MAT 104E MIN DD)

ve (FIZ 102 MIN DD
veya FIZ 102E MIN DD)

ve FIZ 102EL MIN DD
ve (MAT 210 MIN DD
veya MAT 210E MIN DD)

Sınıf Kısıtı 4.Sınıf
Ders Tanımı
Gıda işleme yöntemlerine yönelik genel ekonomik ve tasarım uygulamalarına giriş. Gıda üretim fabrikalarının tasarımındaki aşamalar, örneğin maliyet tahmini, karlılık ve fizibilite analizleri, kapasite planlama, fabrika kurulum yeri tespiti, işletme ve optimum tasarım stratejileri anlatılır.