Kod |
Ders Adı |
Dili |
Türü |
GID 4901E |
Gıda Mühendisliği Tasarımı I |
İngilizce |
Zorunlu |
Kredi |
AKTS |
Ders |
Uygulama |
Laboratuvar |
4 |
8 |
3 |
2 |
0 |
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı |
Ders Önşartı |
(GID 341 MIN DD veya GID 341E MIN DD) ve (GID 351 MIN DD veya GID 351E MIN DD) ve GID 331E MIN DD ve (GID 322 MIN DD veya GID 322E MIN DD) ve GID 421E MIN DD ve (GID 306E MIN DD veya GID 222 MIN DD veya GID 226E MIN DD) ve (FIZ 101 MIN DD veya FIZ 101E MIN DD) ve FIZ 101EL MIN DD ve (KIM 101 MIN DD veya KIM 101E MIN DD) ve KIM 101EL MIN DD ve (MAT 103 MIN DD veya MAT 103E MIN DD) ve (MAT 104 MIN DD veya MAT 104E MIN DD) ve (FIZ 102 MIN DD veya FIZ 102E MIN DD) ve FIZ 102EL MIN DD ve (MAT 210 MIN DD veya MAT 210E MIN DD)
|
Sınıf Kısıtı |
4.Sınıf |
Ders Tanımı |
Gıda işleme yöntemlerine yönelik genel ekonomik ve tasarım uygulamalarına giriş. Gıda üretim fabrikalarının tasarımındaki
aşamalar, örneğin maliyet tahmini, karlılık ve fizibilite analizleri, kapasite planlama, fabrika kurulum yeri tespiti, işletme ve
optimum tasarım stratejileri anlatılır.
|
|