Kod |
Ders Adı |
Dili |
Türü |
GID 4902 |
Gıda Mühendisliği Tasarımı II |
Türkçe |
Zorunlu |
Kredi |
AKTS |
Ders |
Uygulama |
Laboratuvar |
4 |
10 |
2 |
4 |
0 |
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı |
Ders Önşartı |
GID 4901E MIN BB
|
Sınıf Kısıtı |
Yok |
Ders Tanımı |
Endüstriyel gıda ürününün seçilmesi. Ürünün üretim teknolojisi ve akış diyagramı. Proses hesaplamaları ve kapasitenin
belirlenmesi için gerekli istatistiksel verilerin derlenmesi. Seçilen proses için kütle ve enerji denklikleri, akışkanlar mekaniği, ısı ve
kütle aktarımı hesaplamalarının yapılması. Uygun ekipman seçimi veya tasarımı ile ekipmanların, operasyonların ve ürünün
maliyet hesaplamaları yapılarak gıda tesisinin tasarlanması.
|
|