Ders Bilgileri

Ders Kodu:
Ders Numarası:
Kod Ders Adı Dili Türü
GID 4902 Gıda Mühendisliği Tasarımı II Türkçe Zorunlu
Kredi AKTS Ders Uygulama Laboratuvar
4 10 2 4 0
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı
Ders Önşartı GID 4901E MIN BB
Sınıf Kısıtı Yok
Ders Tanımı
Endüstriyel gıda ürününün seçilmesi. Ürünün üretim teknolojisi ve akış diyagramı. Proses hesaplamaları ve kapasitenin belirlenmesi için gerekli istatistiksel verilerin derlenmesi. Seçilen proses için kütle ve enerji denklikleri, akışkanlar mekaniği, ısı ve kütle aktarımı hesaplamalarının yapılması. Uygun ekipman seçimi veya tasarımı ile ekipmanların, operasyonların ve ürünün maliyet hesaplamaları yapılarak gıda tesisinin tasarlanması.