2024-2025 Güz Dönemi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Başvuru Sonuçları ve Kayıt İşlemi

Asil ve Yedek Listesi

Asil ve yedek listesi ile öğrenci numarası için tıklayınız.

Kayıt Tarihleri ve Kayıt Yeri

Asil listede yer alan kayıt hakkı kazanan aday öğrencilerin 09 Eylül 09:00 - 10 Eylül 2024 17:00 tarihlerinde http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/LUKabul/Kabul/ web sayfasından kesin kayıt işlemini yapmaları gerekmektedir. 10 Eylül 2024 17:00'a kadar kesin kayıt işlemini yapmayan aday öğrenciler kayıt haklarından vazgeçmiş olacaklardır. Ön kayıt aşamasında verilen aday no ve şifre ile giriş yapılacaktır.
11 Eylül 2024 tarihinde yedekten asile geçen aday öğrenciler ilan edilecektir.

PDF Olarak Yüklenilecek Belgeler

• Lisans diploması veya onaylı mezuniyet belgesi (e-devletten alınacak belge olabilir.)
  • Başvuru aşamasında İngilizce yeterliliğini gösteren geçerli bir belge yüklemeyenlerden, şu anda dil yeterliliğini sağlamış olan varsa, geçerli bir İngilizce yeterlilik belgesi (Programın yabancı dil zorunluluğu yoksa bu kısma belge yüklemeden devam edebilirsiniz.)
  • Pasaport Fotokopisi (Uluslararası Öğrenciler İçin)

Türkiye Üniversiteleri Dışında Alınmış Olan Diplomaların Denklik Belgesi

Türkiye Üniversiteleri dışında alınmış olan diplomaların denklik belgesi veya e-devletten alınan okul tanıma belgesi, 2024-2025 güz dönemi sonuna kadar sunulabilir. Bu belgeleri sunmayan kayıtlı öğrencilerin 2024-2025 güz dönemi sonunda kaydı iptal edilecektir.

Önemli Açıklama

Önkayıt ve kesin kayıt aşamasında sisteme yüklenen evrakın sahteliği ve gerçeği yansıtmadığı sonradan anlaşılan öğrencilerin evraka dayalı olarak yapılan kesin kayıt işlemi iptal edilir.

Öğrenci Kartları İle İlgili Duyuru

2024-2025 Güz Dönemi İkinci Öğretim Yüksek Lisans Programlarına yeni kayıt yaptıracak öğrenciler İTÜ Kimlik Kartlarını, kesin kayıtları tamamlandıktan sonra 16 Eylül 2024 tarihinden itibaren Kart İşlem Merkezine gelerek alabilirler. Öğrencilerin kart alabilmeleri için Lisansüstü programa kesin kayıtlarının tamamlanmış olması gerekmektedir.

Not: Kartlar, öğrenciler Kart İşlem Merkezine geldiğinde anında basılıp verilecektir. Sistemde fotoğrafı bulunmayan öğrenciler portal.itu.edu.tr adresinden Portal sistemine giriş yaparak Kişisel Bilgiler > Hesap Bilgileri > Fotoğraf İşlemleri adımlarını takip ederek güncel fotoğraflarını yüklemelidirler. Sistemde fotoğrafı olmayan öğrencilere kart basımı yapılamamaktadır. İTÜ Portal sistemine e-devlet sistemi üzerinden de giriş yapılabilir. E-devlet sisteminden giriş için https://bidb.itu.edu.tr/seyir-defteri/blog/2016/10/14/portala-e-devlet-ile-erisim-ve-sifre-alma adımları takip edilmelidir.