2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İTÜ Moda Tasarımı Uluslararası Ortak Lisans Programı Başvurusu

TC Uyruklu Adayların Ön Kayıt ve Yetenek Sınavı/Mülakat Prosedürleri

Programımıza başvurmak isteyen adayların izlemeleri gereken ön kayıt süreci ile yetenek sınavı ve mülakata ilişkin bilgiler aşağıda özetlenmiştir.

Önkayıt

01-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında https://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/moda_tekstil/basvuru/ web adresinden online başvuru yapılması gerekmektedir. 11 Ağustos 2023 saat 17:00'dan sonra başvuru alınmayacaktır. Online başvuru yapıldıktan sonra çıktısı alınması gerekmektedir. Belirtilen tarih ve saate kadar başvurusunu tamamlamayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

TYT İle İlgili Açıklama

2023 TYT puanı en az 150 olması gerekmektedir.

Yetenek Sınavı/Mülakat Prosedürleri

  • 01-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında sistemden ön kayıt yapılması ve hazırlanan PORTFOLYO DOSYALARININ (https://tekstil.itu.edu.tr/egitim/lisans-programlari/moda-tasarimi) en geç 11 Ağustos 2023 Saat 17:00'a kadar Prof. Dr. Cevza CANDAN’a; cevza.candan@gmail.com ve kucukyilmazm@itu.edu.tr email adreslerinin HER İKİSİNE BİRDEN, TEK BİR “pdf” dosyası formatında gönderilmesi gerekmektedir. Portfolyolara ait sayfaların TEK TEK ve BİRDEN FAZLA “pdf” dosyası şeklinde hazırlanarak gönderilmesi halinde başvuru dikkate alınmayacaktır.
  • 14 Ağustos 2023 Pazartesi, tüm adayların saat 10:00-12:00 arasında İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü Teknik Resim sınıflarında genel yetenek çizim sınavı yapılacaktır.
  • 14 Ağustos 2023 (Pazartesi, 13:30 itibariyle başlayacaktır)- 18 Ağustos 2023 (Cuma 17:30’a kadar) tarihleri arasında; adayların mülakatları başvuru sıralarına uygun şekilde, İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü, Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonunda YÜZ YÜZE yapılacaktır.

Programa Kabul Edilecek Adayların İlanı

Programa kabul edilen adayların listesi 22 Ağustos 2023 tarihinde Öğrenci Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesinde duyurulacaktır.

Moda Tasarımı Programı Hakkında Genel Bilgi

Fashion Design (Moda Tasarımı) Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve New York' Devlet Üniversitesi’ne bağlı Fashion Institute of Technology (FIT) arasında yapılan işbirliği sonucunda açılmış bir “Çift Diploma” Programıdır. Öğrenciler, eğitimlerinin 5 yarıyılını (1.yıl güz-bahar, 2. yıl güz dönemi ile 3. yıl güz-bahar) İTÜ-İstanbul'da, 4 yarıyılını (2. yıl bahar ve yaz dönemleri ile 4. yıl güz ve bahar dönemleri) ise FIT- New York'da gerçekleştireceklerdir.

Moda Tasarımı Programı’nda dersler İngilizce olarak verilecektir. Öğrencilerin öğrenime başlayabilmeleri için yeterli düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Bu sebeple, öğrenciler İngilizce dil seviyesini tespit eden TOEFL (Test of English as a Foreign Language) veya PTE sınavına girip başarılı olmak zorundadırlar. Programa kabul edilen; internet tabanlı TOEFL iBT* sınavından en az 80 puan veya PTE sınavından en az 53 alamayan öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulu’nda yoğun İngilizce eğitimi alacaklardır. Öğrenciler, bir yıl yoğun İngilizce eğitiminden sonra, programa başlamadan önce İngilizce yeterlilik koşulunu sağlamak için belirtilen puanı almak zorundadırlar. Öğrencilere İngilizce yeterlilik koşulunu sağlamaları için en fazla iki yıl verilir.

Program dört yıllık olup, 1. yıl, 2.yıl Güz dönemi ve 3. yıl İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’nde (İstanbul), 2. yılın bahar ve yaz dönemleri ile 4. yıl güz ve bahar dönemleri FIT’de (New York) eğitim görülecektir.

*Türkiye'de alınan TOEFL IBT sınav sonuçları sadece devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinin TOEFL sınav merkezlerinden alındığı taktirde geçerlidir.

Programın Öğrenim Ücreti

Öğrenim Ücretleri ile ilgili karar Resmi Gazetede ilan edildikten sonra Programın Öğrenim Ücreti ilan edilecektir.