2023-2024 Akademik Yılı Yurt Dışı Lisans Adayların Kesin Kayıtları

Kayıt Tarihleri: 05 Eylül 2023 - 08 Eylül 2023 Türkiye saati ile 16:00'a kadar

Kayıt Yeri : İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

İstenilen Belgeler

1- Sınav/Diploma Sonucu: Başvuruda kullanılan sınav sonucunun aslı (SAT, ACT vb.) Başvuru için SAT, ACT vb. sınav sonuçlarını kullanıyorsanız, sonuç sayfasını sınavın ilgili web sayfasından çıktı alabilirsiniz. IB, Matura, ABITUR gibi diploma puanları kullanıyorsanız belgenin aslını ibraz etmeniz gerekmektedir.

2- Lise Diplomasının aslı ve İngilizce veya Türkçe değilse noter, kaymakamlık ya da konsolosluk onaylı Türkçe veya İngilizce tercümesi

3- Lise transkriptlerinin aslı ve İngilizce veya Türkçe değilse noter, kaymakamlık ya da konsolosluk onaylı Türkçe veya İngilizce tercümesi

4- Diploma denklik belgesi (T.C. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığından veya yurtdışındaki Türk Konsolosluklarından) Denklik belgenizi belge teslim tarihlerine kadar almazsanız, denklik belgenizi Türkiye Milli Eğitim Müdürlüklerinden almak için web sitesinden başvuruda bulunabilirsiniz. Denklik belgesi Türkiye'de, Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınabilmektedir. Ancak bu süreç çok uzun sürebildiği için, ülkenizdeki Türk konsolosluklarından denklik belgenizi almanızı öneririz. Denklik belgesinin doğrulanabilir olması önemlidir.

5- Öğrenci veya turist vizesi içeren geçerli pasaportun aslı ve fotokopisi, ülkeye son giriş tarihinin olduğu sayfanın da fotokopisi

6- Liseyi yurt dışında okumuş olan Türk öğrencilerden Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ya da e-devletten alınan yurda giriş çıkış belgesi

7- Mavi kartı olan öğrencilerden mavi kartının aslı ve fotokopisi

8- İkametgahı olan öğrencilerden ikamet kartının aslı ve fotokopisi

9- Dönem öğrenim ücretinin ödendiğine dair banka dekontu (Öğrenim ücretleri listesine burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ödemelerinizi Vakıfbank şubelerine öğrenci numaranızı söyleyerek ödemeniz gerekir. Herhangi bir IBAN numarasına ödeme yapmayınız!)

10- Taahhütname (Tahattüname için tıklayınız ve ilgili alanları doldurunuz)

11- 4 Tane Fotoğraf

Notlar

- Öğrenci katkı payı Vakıf Bankası şubelerine öğrenci numarası belirterek 18 Eylül 2023 tarihinden 19 Eylül 2023 tarihine kadar ödenebilecektir.

- Kimlik belgelerinizle diğer belgelerinizdeki isimler arasında farklılık var ise, ön kayıt esnasında talep edilen ek belgelerin de teslim edilmesi gerekir. (Doğum belgesi, konsolosluk isim belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği)

- Daha sonradan Türk vatandaşlığına geçen öğrenciler, isim denklik belgesi veya vatandaşlık kazanım belgesi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği (tüm aile bilgilerinin yer aldığı ve belgede vatandaşlık kazandığına dair ibarenin bulunduğu)