2024-2025 Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvurusu

   

 


Yatay Geçiş Kontenjanları ve Başvuru Şartları


Lisansüstü ProgramYatay Geçiş KontenjanıBaşvuru Şartları/Açıklama
Açık Deniz Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)4ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Açık Deniz Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği, Uçak Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Afet Yönetimi (Tezli Yüksek Lisans)5ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.4/4 (62.66/100) olmalıdır.
Atmosfer Bilimleri (Doktora)3ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.25/4 (82.5/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Aktüerya Bilimleri, Atmosfer Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Coğrafi Bilgi Teknolojileri, Çeviribilimi, Çevre Bilimleri ve Yönetimi, Elektronik Harp, Enerji Yönetimi, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Kimya, Kutup Bilimleri, Matematik, Uzay Bilimleri, Yer Sistem Bilimi mezunları başvurabilir. Farklı disiplinlerden gelen öğrenciler bilimsel hazırlık sınıfını tamamlamakla yükümlüdürler. Atmosfer Bilimleri Yüksek Lisans ve Doktora Programı Bilimsel Hazırlık dersleri, lisans seviyesindeki derslerden alınması gereken en az 5 dersten oluşmaktadır. 1. Zorunlu ders havuzu: Atmosfer Bilimlerine Giriş, Atmosfer Dinamiği I, Atmosfer Dinamiği II, Hava Analizi ve Öngörüsü I, Hava Analizi ve Öngörüsü II 2. Seçmeli ders havuzu: Mevcut ders programındaki diğer zorunlu ve seçmeli tüm dersler. Açıklamalar: a. En az 4 ders zorunlu ders havuzundan seçilmelidir. b. En az 1 ders Seçmeli ders havuzundan seçilmelidir. c. Bilimsel hazırlık dersleri iki yarıyılda tamamlanabileceği gibi, bir yarıyılda da tamamlanabilir.
Atmosfer Bilimleri (Tezli Yüksek Lisans)3ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.25/4 (59.16/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Aktüerya Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilim Tarihi, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Büyük Veri ve İş Analitiği, Coğrafi Bilgi Teknolojileri, Çeviribilimi, Çevre Bilimleri ve Mühendisliği, Çevre Bilimleri ve Yönetimi, Elektronik Harp, Enerji Yönetimi, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Kimya, Matematik, Uzay Bilimleri, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri, Yer Sistem Bilimi mezunları başvurabilir. Farklı disiplinlerden gelen öğrenciler bilimsel hazırlık sınıfını tamamlamakla yükümlüdürler. Atmosfer Bilimleri Yüksek Lisans ve Doktora Programı Bilimsel Hazırlık dersleri, lisans seviyesindeki derslerden alınması gereken en az 5 dersten oluşmaktadır. 1. Zorunlu ders havuzu: Atmosfer Bilimlerine Giriş, Atmosfer Dinamiği I, Atmosfer Dinamiği II, Hava Analizi ve Öngörüsü I, Hava Analizi ve Öngörüsü II 2. Seçmeli ders havuzu: Mevcut ders programındaki diğer zorunlu ve seçmeli tüm dersler. Açıklamalar: a. En az 4 ders zorunlu ders havuzundan seçilmelidir. b. En az 1 ders Seçmeli ders havuzundan seçilmelidir. c. Bilimsel hazırlık dersleri iki yarıyılda tamamlanabileceği gibi, bir yarıyılda da tamamlanabilir.
Bilim ve Teknoloji Tarihi (Doktora)1ALES Eşit Ağırlık Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.25/4 (82.5/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. En az 1000 kelimelik yüksek lisans tezinin sonuçlarını anlatan bir yazı (sisteme yüklenecek). En az 1000 kelimelik çalışma önerisi içeren bir niyet mektubu (sisteme yüklenecek)
Bilim ve Teknoloji Tarihi (Tezli Yüksek Lisans)1ALES Eşit Ağırlık Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Programa 4 yıllık lisans programını bitiren kişiler başvurabilir. Program niyet mektubu (en az 1000 kelimelik).
Bölge Planlama (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4 (70.83/100) olmalıdır. Bilgisayar Mühendisliği, Coğrafya, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Çevre Mühendisliği, Ekonomi, Endüstri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Hukuk, İnşaat Mühendisliği, İstatistik, İşletme, İşletme Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kamu Yönetimi, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Politika ve Ekonomi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Çalışmaları, Sosyoloji, Şehir ve Bölge Planlama, Tarım Ekonomisi, Uluslararası Ekonomi, Uluslararası Girişimcilik, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret mezunları başvurabilir.
Cevher Hazırlama Mühendisliği (Doktora)5ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.25/4 (82.5/100) olmalıdır. Biyomühendislik, Cevher Hazırlama Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Seramik Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Cevher Hazırlama Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)10ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. Biyomühendislik, Cevher Hazırlama Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Seramik Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Coğrafi Bilgi Teknolojileri (Doktora)1ALES Eşit Ağırlık Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.25/4 (82.5/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bölge Planlama, Coğrafi Bilgi Teknolojileri, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, Mimarlık, Şehir Planlama, Şehir ve Bölge Planlama, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri, Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları başvurabilir. En az bir tanesi akademik olmak üzere 2 adet referans mektubu.
Coğrafi Bilgi Teknolojileri (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Eşit Ağırlık Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bölge Planlama, Coğrafi Bilgi Teknolojileri, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, Mimarlık, Şehir Planlama, Şehir ve Bölge Planlama, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri, Yönetim Bilimleri Programları, Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları başvurabilir. En az bir tanesi akademik olmak üzere 2 adet referans mektubu.
Çalgı-Ses (Tezli Yüksek Lisans)1ALES şartı aranmamaktadır. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.8/4 (72/100) olmalıdır. Çalgı, Çalgı Eğitimi, Çalgı-Ses, Müzik, Müzik Teknolojileri, Müzik Teorisi, Müzik Teorisi ve Kompozisyon, Müzikoloji, Müzikoloji ve Müzik Teorisi, Ses Eğitimi, Temel Bilimler - Konservatuvar, Türk Halk Oyunları, Türk Müziği mezunları başvurabilir. Üniversitelere bağlı konservatuarların veya müzik fakültelerinin lisans bölümlerinden mezun olmak. Çalgı-ses alanında performans yeterlilikleri bağlamında gerekli icra tekniklerine, teorik bilgilere ve branşları ile ilgili çalgı-ses repertuarına hâkim olduklarına dair referans mektuplarını sisteme girmek suretiyle kabul jürisine sunmak. Yapılacak öğrenci kabul sınavlarında, yazılı sınavın % 30’u ve mülakat/performans sınavının %70’i toplamda değerlendirilecektir..
Deniz Ulaştırma Yönetimi (Tezsiz Yüksek Lisans) (İkinci Öğretim)1ALES şartı aranmamaktadır. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.00/4 (53.33/100) olmalıdır. Mühendislik veya sosyal bölümlerin lisans mezunlarından denizcilik sektörü ile ilgili mesleki tecrübe ve/veya denizcilik sektörü ile ilgili araştırmalarda faydalanılabilecek bilgi ve tecrübe aranır. Bu programın öğretim dili Türkçe´dir. Öğretime başlanması için İngilizce şartı aranmamaktadır.
Denizcilik Çalışmaları (Doktora)3ALES Sayısal, Sözel veya Eşit Ağırlık Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 , GMAT minimum 485). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır.
Denizcilik Çalışmaları (Tezli Yüksek Lisans)3ALES Sayısal, Sözel veya Eşit Ağırlık Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 , GMAT minimum 485). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.25/4 (59.16/100) olmalıdır.
Denizcilik Çalışmaları (Tezsiz Yüksek Lisans) (İkinci Öğretim)3ALES şartı aranmamaktadır. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.00/4 (53.33/100) olmalıdır. Bu programın öğretim dili Türkçe´dir. Öğretime başlanması için İngilizce şartı aranmamaktadır.
Deprem Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. İnşaat Mühendisliği, Yapı Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Enerji Bilim ve Teknoloji (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.25/4 (82.5/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Ekonomi, Enerji Bilim ve Teknoloji, Fizik, İşletme, Kimya, Kimyagerlik, Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Mimarlık, Radyasyon Bilim ve Teknoloji mezunları başvurabilir. Öğrencilerin doktora tezinde çalışmak istediği konuyu, gerekçesini, dünyadaki durumu, proje olabilme, kaynak bulabilme potansiyelini, doktora çalışmasından ve Enstitü\´den beklentilerini özetleyen ve çalışmak istediği öğretim üyesinin imzalı onayını da içeren bir niyet mektubunu mülakat komisyonuna iletmeleri gerekmektedir.
Enerji Bilim ve Teknoloji (Tezli Yüksek Lisans)4ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Ekonomi, Fizik, İşletme, Kimya, Kimyagerlik, Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Mimarlık mezunları başvurabilir.
Fizik Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)5ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyoteknoloji, Fizik, Fizik Öğretmenliği mezunları başvurabilir.
Geleneksel Danslar (Tezli Yüksek Lisans)1ALES şartı aranmamaktadır. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. İstanbul Teknik Üniversitesi Senatosu\\\\´nun ve İTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün belirlediği kriterlere uygun yabancı dil belgesi, minimum 2 adet referans mektubu, programa başvurma gerekçesi ve çalışmak istediği konu ile ilgili niyet mektubu, özgeçmiş ve adayın çalışmalarının yer aldığı dosya (mülakata gelecek). Ayrıca mülakat esnasında 3-5 dakikalık dans performansının sergilenmesi. Bu nedenle de sınava katılacak adayların beden performansı yapabilecekleri uygun giysi ve ayakkabı ile hazır bulunmaları önemle bildirilir. İstenilen tüm belge ve kayıtların turkhalkoyunlari@itu.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Sınav başarı kriteri : 100 tam puan üzerinden en az 60 puan sağlamak.
Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler mezunları başvurabilir.
Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)3ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler mezunları başvurabilir.
Gemi ve Deniz Teknoloji Mühendisliği (Doktora)1ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler mezunları başvurabilir.
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4 (60.33/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler mezunları başvurabilir.
Geomatik Mühendisliği (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.25/4 (82.5/100) olmalıdır. Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Deniz Ulaştırma Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama, Uzay Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Geomatik Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)3ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.4/4 (62.66/100) olmalıdır. Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama, Uzay Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Gıda Mühendisliği (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Biyoloji, Biyomühendislik, Biyoteknoloji, Çevre Mühendisliği, Eczacılık, Gıda Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği, Süt Teknolojisi mezunları başvurabilir.
Gıda Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4 (70.83/100) olmalıdır. Biyoloji, Biyomühendislik, Biyoteknoloji, Çevre Mühendisliği, Eczacılık, Gıda Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği, Süt Teknolojisi mezunları başvurabilir.
Hidrolik ve Su Kaynakları Mühendisliği (Doktora)3ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Çevre Bilimleri Mühendisliği ve Yönetimi, Çevre Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, Hidrolik ve Su Kaynakları Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Hidrolik ve Su Kaynakları Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)3ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.1/4 (55.66/100) olmalıdır. Çevre Bilimleri ve Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Isı Akışkan (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Enerji Sistemleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay Mühendisliği mezunları başvurabilir.
İnşaat Yönetiminde Bilişim (Tezsiz Yüksek Lisans) (İkinci Öğretim)2ALES şartı aranmamaktadır. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.00/4 (53.33/100) olmalıdır. Program dili İngilizce’dir. Derslere katılabilmek için Üniversite senatosunca ilan edilen dil yeterliliğinin sağlanması gereklidir. Ancak, başvuru için dil belgesi istenmemektedir. Geçerli İngilizce dil belgesi olmadığı halde programa kabul alan öğrenciler kesin kayıtlarını yaptırabilir ancak geçerli İngilizce dil belgesi sununcaya kadar ders alamazlar. Başvuru için İngilizce yeterliliği aranmamaktadır. Geçerli İngilizce dil belgesi olmadığı halde programa kabul alan öğrenciler kesin kayıtlarını yaptırabilir ancak geçerli İngilizce dil belgesi sununcaya kadar hiçbir şekilde ders alamazlar.
İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezsiz Yüksek Lisans) (İkinci Öğretim)2ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Biyoloji, Fizik, Kimya, Mimarlık, Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunları başvurabilir. Bu programın öğretim dili Türkçe´dir. Öğretime başlanması için İngilizce şartı aranmamaktadır.
İşletme (Tezli Yüksek Lisans)3ALES Sayısal veya Eşit Ağırlık Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 , GMAT minimum 540). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Bütün lisans programları (İTÜ İşletme Müh. ve İTÜ Endüstri Müh. Bölümlerinden mezun olanlar hariç) başvurabilir.
Jeoantropoloji (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Eşit Ağırlık Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.4/4 (62.66/100) olmalıdır. Yabancı adaylarda GRE Sayısal eski puan sisteminde minimum 634, yeni puan sisteminde minimum 150 olmalı
Jeodinamik (Doktora)5ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır.
Jeodinamik (Tezli Yüksek Lisans)5ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4 (60.33/100) olmalıdır.
Jeoloji Mühendisliği (Doktora)5ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Antropoloji, Arkeoloji, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Orman Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği mezunları başvurabilir. İTÜ\´nün bütün programları ve diğer üniversitelerin Üniversiteler Arası Kurulu (ÜAK) tarafından belirlenen Fen Bilimleri ve Matematik, Mühendislik Temel Alanı Bölümlerinin tamamı, bunların dışında Coğrafya, Antropoloji, Arkeoloji, Orman Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği programlarından mezunlar başvurabilir.
Jeoloji Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)5ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Antropoloji, Arkeoloji, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Orman Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği mezunları başvurabilir. İTÜ\\´nün bütün programları ve diğer Üniversitelerin Üniversiteler Arası Kurulu (ÜAK) tarafından belirlenen Fen Bilimleri ve Matematik ve Mühendislik Temel Alanı bölümlerinin tamamı, bunların dışında Coğrafya, Antropoloji, Arkeoloji, Orman Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği programları başvurabilir.
Kentsel Tasarım (Tezli Yüksek Lisans)1ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama mezunları başvurabilir. Adaylar mülakata minimum 2 adet referans mektubu ve portfolyo ile katılmalıdırlar.
Kıyı Bilimleri ve Mühendisliği (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Açık Deniz Mühendisliği, Çevre Bilimleri ve Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, Hidrolik ve Su Kaynakları Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Kıyı Bilimleri ve Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.1/4 (55.66/100) olmalıdır. Açık Deniz Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Kimya (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Biyokimya, Çevre Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya Öğretmenliği, Kimyagerlik, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği, Moleküler Biyoloji-Genetik ve Biyoteknoloji, Nanobilim ve Nanoteknoloji, Nanoteknoloji Mühendisliği, Polimer Bilim ve Teknolojisi, Polimer Malzeme Mühendisliği, Polimer Bilimi ve Teknolojisi, Tekstil Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Kimya (Tezli Yüksek Lisans)5ALES Sayısal Puanı minimum 68 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 665, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.4/4 (62.66/100) olmalıdır. Biyokimya, Çevre Bilimleri ve Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya Öğretmenliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Polimer Malzeme Mühendisliği, Polimer Bilimi ve Teknolojisi mezunları başvurabilir.
Konstrüksiyon (Tezli Yüksek Lisans)1ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Endüstri Mühendisliği, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği mezunları başvurabilir. Makina, İmalat ve Otomotiv mühendisliği lisans programı mezunları dışında diğer bölümlerden lisans diploması olanlara bilimsel hazırlık programı uygulanır.
Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.2/4 (81.33/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Sistem Dinamiği ve Kontrol mezunları başvurabilir. 4 yıllık mühendislik eğitimi mezunları başvurabilir.
Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.7/4 (69.66/100) olmalıdır. Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Uçak Mühendisliği mezunları başvurabilir. 4 yıllık mühendislik eğitimi mezunları başvurabilir.
Kutup Bilimleri (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Biyoloji, Biyomedikal Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik, Kimya, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Mimarlık, Tıp, Tıp Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Maden Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4 (60.33/100) olmalıdır. Cevher Hazırlama Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Makina Dinamiği, Titreşim ve Akustik (Tezli Yüksek Lisans)1ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Makina Dinamiği,Titreşimi ve Akustiği, Makina Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Optik ve Akustik Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Raylı Sistemler Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği mezunları başvurabilir. Mekanik alt yapısına sahip tüm mühendislik programlarının mezunları başvurabilir.
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır.
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4 (70.83/100) olmalıdır.
Malzeme ve İmalat (Tezli Yüksek Lisans)1ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Enerji Sistemleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Matematik Mühendisliği (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 85 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 740, yeni sistem GRE Quantitative minimum 158 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Mekatronik Mühendisliği (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.1/4 (79/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler mezunları başvurabilir. Lisans dereceleri eğitim fakültelerinden olan adaylar kabul edilmeyeceklerdir.
Mekatronik Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)3ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.8/4 (72/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler mezunları başvurabilir. 4 yıllık mühendislik fakültelerinden mezun adaylar kabul edilecektir. Lisans dereceleri eğitim fakültelerinden olan adaylar kabul edilmeyeceklerdir.
Mimari Tasarım (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Çevre Kontrolü ve Yapı Teknolojisi, İç Mimarlık, Kentsel Tasarım, Mimari Tasarım, Mimarlık, Mimarlık Tarihi, Peyzaj Mimarlığı, Restorasyon, Şehir ve Bölge Planlama mezunları başvurabilir.
Mimari Tasarım (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. İç Mimarlık, Mimarlık mezunları başvurabilir.
Mimari Tasarımda Bilişim (Doktora)1ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.25/4 (82.5/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Arkeoloji, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Ortamında Mimari Tasarım, Bina Yapım Yönetimi Programı, Dijital Oyun Tasarımı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, Enformatik Mühendisliği, İç Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Mimari Tasarım, Mimari Tasarımda Bilişim, Mimarlık, Mimarlık Tarihi, Oyun ve Etkileşim Teknolojileri, Peyzaj Mimarlığı, Proje ve Yapım Yönetimi, Restorasyon, Şehir ve Bölge Planlama, Yapay Zeka Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği mezunları başvurabilir. Ayrıntılı özgeçmiş, transkript, adayın programa başvurusuyla ilgili niyet ve beklentilerini açıklayan, adayın kaleme aldığı metin (1-2 sayfa), çalışma konu ve kapsamını, çalışma planını ve çalışmanın alana katkısını açıklayan ayrıntılı doktora çalışma önerisi (2-5 sayfa), başvuruda istenen iki referans mektubu, program içinden öğrencinin birlikte çalışmayı düşündüğü bir öğretim üyesi tarafından kaleme alınmış destek yazısı, yüksek lisans tezi, yayınlardan ve yazılı çalışmalardan oluşan bir dosya.
Mimarlık (Tezsiz Yüksek Lisans)2ALES Sayısal veya Eşit Ağırlık Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 , GMAT minimum 485). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.65/4 (68.5/100) olmalıdır. Mimarlık mezunları başvurabilir. Mimarlık Lisans mezunları kabul edilmektedir. Adaylardan iki referans mektubu talep edilmektedir. Adayların mülakata portfoliolarını getirmeleri beklenmektedir.
Müzik (Tezli Yüksek Lisans)5ALES şartı aranmamaktadır. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.1/4 (55.66/100) olmalıdır.
Müzik Teorisi ve Kompozisyon (Tezli Yüksek Lisans)2ALES şartı aranmamaktadır. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4 (70.83/100) olmalıdır. Adayların başvuru şartlarında belirtilen şu belgeleri sisteme yüklemesi gerekir: (1) Portfolyo: Adayın özgeçmiş ve çalışmalarının yer aldığı portfolyo içeriğine ait çevrimiçi link içeren bir pdf dosyası, başvuru arabirimindeki ilgili alana yüklenmelidir. Portfolyo içeriği: Teori alanında çalışanlar için teori içerikli akademik çalışmalar ve lisans bitirme çalışması; kompozisyon alanında çalışanlar için çeşitli çalgılamalarda en az üç eserlerinin notaları ve varsa kayıtları ile lisans bitirme çalışmasıdır. Link mülakat dönemi sonuna dek aktif olmalıdır. (2) Niyet Mektubu: Adaylar, programda beraber çalışabileceği danışman öğretim üyesinden alacakları 1 (bir) adet niyet mektubunu sisteme yüklemelidir. (Niyet mektubu, başvuru sistemindeki gerekli görülen belge kısmına pdf formatında yüklenebilir.) (3) İki adet referans mektubu. (4) Programa başvurma gerekçesi ve çalışmak istediği konu ile ilgili niyet mektubu. Başvuran tüm adayların başvuruda kullandıkları e-posta adreslerine yazılı sınav ve mülakatın tarih, saat ve yerleri bildirilecektir. Yazılı sınava ve mülakata katılmak zorunludur Adayların yazılı sınav ve mülakat için ilan edilen gün ve saatlerin dışında sınava girme talepleri kabul edilmeyecektir.
Müzikoloji (Tezli Yüksek Lisans)2ALES şartı aranmamaktadır. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4 (70.83/100) olmalıdır. (1) Portfolyo: Adaylar, akademik çalışmalarını tanıtan bir portfolyo hazırlamalı ve başvuru sırasında sisteme yüklemelidir. Portfolyoda, adayın özgeçmişi ile lisans eğitimi sırasında veya sonrasında hazırladığı akademik metinler (bitirme çalışması, ödev, tez, proje çıktısı, makale, deneme, blog yazısı gibi) ve varsa bilimsel veya sanatsal çalışmaların bulunduğu ses kaydı veya videoların linkleri ile başarı/takdir/katılım belgeleri yer almalıdır. (Portfolyo, başvuru sistemindeki gerekli görülen belge kısmına dosya olarak yüklenebilir ya da erişime açık bir link verilerek iletilebilir.) (2) Niyet Mektubu: Adaylar, lisansüstü eğitimden beklentilerini ve çalışmak istedikleri alan hakkındaki düşüncelerini içeren bir niyet mektubu hazırlamalı ve başvuru sırasında sisteme yüklemelidir. (3) Referans Mektubu: Başvuru için 2 (iki) adet referans mektubu gereklidir. Referans mektupları başvuru sistemi üzerinden çevrimiçi olarak doldurulmalıdır. (4) Danışman Niyet Mektubu: Adaylar, programda beraber çalışmak istedikleri danışman öğretim üyesinden alacakları 1 (bir) adet niyet mektubunu başvuru sırasında sisteme yüklemelidir. (Onay mektubu, başvuru sistemindeki gerekli görülen belge kısmına pdf formatında yüklenebilir.)
Müzikoloji ve Müzik Teorisi (Doktora)2ALES şartı aranmamaktadır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. * Niyet Mektubu (adayın doktora eğitiminden beklentileri ve çalışmak istediği alan hakkında- en az 1000 kelime) * 2 adet Referans Mektubu * Doktoraya başvuracak adayın eğitimi sırasında beraber çalışmayı planladığı danışmanından alacağı Referans mektubu (yukarıdaki iki referans mektubuna ilave olarak) * Portfolyo: Portfolyoda, adayın özgeçmişi, yazılı çalışmaları (bitirme çalışması, ödev, tez, proje çıktısı, makale, deneme ve blog yazısı gibi), ses kaydı, video, vs. işitsel-görsel çalışmaları ile varsa başarı/katılım belgeleri yer almalı. Portfolyo başvuru sırasında yüklenmelidir. Dosya ya da erişime açık bir link olarak yüklenebilir.
Nükleer Enerji Mühendisliği (Doktora)1ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.25/4 (82.5/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Radyasyon Bilim ve Teknoloji mezunları başvurabilir. Ya da Nükleer Bilimler ya da Nükleer Enerji ya da Nükleer Enerji Mühendisliği ya da Nükleer Teknoloji ya da Nükleer Uygulamalar ya da nükleer santrallarda ihtiyaç duyulabilecek bir alanda yüksek lisans derecesi olanlar başvurabilir.
Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)1ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Fizik, Kimya, Matematik mezunları başvurabilir. Lisans diploması tüm mühendislik programlarından veya temel bilimlerden (sosyal bilimler hariç) olmalıdır. Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği dışındaki bölümlerden gelen öğrenciler (yatay geçiş öğrencileri dahil) bilimsel hazırlık dersleri alacaklardır.
Polimer Bilim ve Teknolojisi (Doktora)2ALES Sayısal, Sözel veya Eşit Ağırlık Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153 , GMAT minimum 500). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.25/4 (82.5/100) olmalıdır. Biyomühendislik, Gıda Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya Öğretmenliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kimyagerlik, Maden Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği, Nanobilim ve Nanoteknoloji, Nanoteknoloji Mühendisliği, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği, Polimer Malzeme Mühendisliği, Polimer Bilimi ve Teknolojisi, Tekstil Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Polimer Bilim ve Teknolojisi (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal, Sözel veya Eşit Ağırlık Puanı minimum 62 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 640, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151 , GMAT minimum 475). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.4/4 (62.66/100) olmalıdır. Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kimyagerlik, Maden Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nano Mühendislik, Malzeme Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği, Polimer Bilimi ve Teknolojisi mezunları başvurabilir.
Savunma Teknolojileri (Doktora)1ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Savunma Teknolojileri mezunları başvurabilir. EK KOŞULLAR: (1) Savunma teknolojileri, mühendislik bilimleri, bilgisayar bilimleri, havacılık/uzay bilimleri veya temel bilimlerden yüksek lisans derecesine sahip olmalıdır. (2) Geçmiş akademik ve/veya endüstriyel çalışmaları ile varsa yayın listesini içeren özgeçmişini sunmalıdır. (3) Kapalı zarfta ya da referansın kendisi tarafından elektronik olarak iletilen, en az biri akademik olmak üzere toplam en az iki referans mektubu sunmalıdır. (4) Yüksek lisans tezini sunmalıdır. (5) Doktora tez danışmanı olarak bir öğretim üyesinden kabul almış olmalı, Savunma Teknolojileri alanında yapacağı tez konusunu içeren bir \\\"Danışman Kabul/Referans Mektubu\\\" sunmalıdır. Danışman kabul/referans mektubu mülakat için ön koşuldur, zorunludur. (6) Değerlendirmeye katkısı olan, isteğe bağlı sunulabilecek belgeler: (6a) Savunma sanayi ya da havacılık sektöründe çalışmış/çalışıyor ise faaliyet süresini gösterir belge sunabilir.
Savunma Teknolojileri (Tezli Yüksek Lisans)3ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.8/4 (72/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Bilgi Güvenliği Mühendisliği ve Kriptografi, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik Harp, Fizik, Hava Aracı Yapıları ve Malzemeleri, Hava Taşımacılığı Yönetimi, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Havacılık Yönetimi, Isı-Akışkan, Katı Cisimlerin Mekaniği, Kimya, Kutup Bilimleri, Makina Dinamiği,Titreşimi ve Akustiği, Malzeme, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri, Malzeme ve İmalat, Nanobilim ve Nanoteknoloji, Pilotaj, Polimer Bilim ve Teknolojisi, Polimer Bilimi ve Teknolojisi, Rotorlu Hava Araçları ve Teknolojileri, Uçak Bakım ve Onarım, Uçak Elektrik ve Elektroniği, Uçak Gövde ve Motor Bakımı mezunları başvurabilir. EK KOŞULLAR: (1) Mühendislik bilimleri, bilgisayar bilimleri, havacılık/uzay bilimleri veya temel bilimlerden 4 yıllık lisans derecesine sahip olmalıdır. (2) Geçmiş akademik ve/veya endüstriyel çalışmaları ile varsa yayın listesini içeren özgeçmişini sunmalıdır. (3) Kapalı zarfta ya da referansın kendisi tarafından elektronik olarak iletilen, en az biri akademik olmak üzere toplam en az iki referans mektubu sunmalıdır. (4) Savunma Teknolojileri alanında yapacağı tez çalışma konusunu ve planını içeren niyet mektubunu sunmalıdır. (5) Değerlendirmeye katkısı olan, isteğe bağlı sunulabilecek belgeler: (5a) Önceki eğitiminde yapmış ise bitirme/mezuniyet projesi, çalışması, tezi ya da raporunu sunabilir. (5b) Tez danışmanı olarak bir öğretim üyesinden kabul almış ise bir \\\"Danışman Kabul/Referans Mektubu\\\" sunabilir. Danışman kabul/referans mektubu zorunlu belge değildir. (5c) Savunma sanayi ya da havacılık sektöründe çalışmış/çalışıyor ise faaliyet süresini gösterir belge sunabilir.
Sistem Dinamiği ve Kontrol (Tezli Yüksek Lisans)1ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Sistem Dinamiği ve Kontrol, Tekstil Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay Mühendisliği mezunları başvurabilir. Makina, Mekatronik, Uçak, Tekstil, Elektronik, Kontrol, İnşaat, İmalat, Elektrik mezunları tercih edilir.
Şehir Planlama (Tezli Yüksek Lisans)1ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4 (70.83/100) olmalıdır. Coğrafya, Çevre Mühendisliği, Ekonomi, Endüstri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Hukuk, İnşaat Mühendisliği, İstatistik, İşletme, İşletme Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Sosyoloji, Şehir ve Bölge Planlama mezunları başvurabilir.
Tekstil Mühendisliği (Doktora)1ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Biyoloji, Endüstriyel Tasarım, Fizik, İç Mimarlık, Kimya, Mimarlık, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama mezunları başvurabilir. Tekstil Mühendisliği ana bilim dalı lisansüstü programı dışından gelen öğrenciler bilimsel hazırlık olarak en az 2 adet Tekstil Mühendisliği lisans dersi, 2 adet yüksek lisans dersi alacaklardır
Tekstil Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)2ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.25/4 (59.16/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler, Biyoloji, Endüstriyel Tasarım, Fizik, İç Mimarlık, Kimya, Matematik, Mimarlık, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama mezunları başvurabilir. Tekstil Mühendisliği lisans programı dışından gelen öğrenciler bilimsel hazırlık olarak en az 4 adet Tekstil Mühendisliği lisans dersi alacaklardır.
Uçak ve Uzay Mühendisliği (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler mezunları başvurabilir.
Uçak ve Uzay Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)3ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4 (67.33/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler mezunları başvurabilir.
Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama (Doktora)3ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama (Tezli Yüksek Lisans)3ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.7/4 (69.66/100) olmalıdır. Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Üretim Metalurjisi ve Teknolojileri Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)1ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.71/4 (69.9/100) olmalıdır. Cevher Hazırlama Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri, Malzeme Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Nanobilim ve Nanoteknoloji, Nanoteknoloji Mühendisliği, Polimer Malzeme Mühendisliği mezunları başvurabilir. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü dışındaki mühendislik dallarından ve diğer branşlardan başvuran adaylar “Bilimsel Hazırlık Dersleri” almak zorundadırlar. Üretim Metalurjisi ve Teknolojileri Mühendisliği yüksek lisans programına başvurabilmek için İTÜ Senatosunca onaylanmış “İTÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği”’nde belirtilen koşullar sağlanmalıdır.
Yapı Mühendisliği (Doktora)2ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. Deprem Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Yapı Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Yapı Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)3ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4 (70.83/100) olmalıdır. İnşaat Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Yer Sistem Bilimi (Doktora)5ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.25/4 (82.5/100) olmalıdır. Programa Mühendislik, Fen ve Sosyal Bilim Alanlarında lisans derecesi almış öğrenciler başvurabilir.
Yer Sistem Bilimi (Tezli Yüksek Lisans)5ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152 ). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.1/4 (55.66/100) olmalıdır. Programa Mühendislik, Fen ve Sosyal Bilim Alanlarında lisans derecesi almış öğrenciler başvurabilir.
Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği (Doktora)1ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155 , GMAT minimum 540). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.00/4 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum lisans ortalaması 3.5/4 (88.33/100) olmalıdır. İnşaat Mühendisliği, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği mezunları başvurabilir.