+90 212 365 78 00-99 (100 hat)
Gıda Müh. Ders Planı
2021-2022 / Güz Dönemi Sonrası
1. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi | Ders | Uyg. | Lab. | AKTS | Türü | Z/S | Yarıyıl |
FIZ 101 | Fizik I | 3 | 3 | 0 | 0 | 4.5 | TB | Z | 1 |
FIZ 101EL | Physics I Laboratory | 1 | 0 | 0 | 2 | 1.5 | TB | Z | 1 |
KIM 101 | Genel Kimya I | 3 | 3 | 0 | 0 | 4.5 | TB | Z | 1 |
KIM 101EL | General Chemistry I Lab | 1 | 0 | 0 | 2 | 1.5 | TB | Z | 1 |
MAT 103 | Matematik I | 4 | 3 | 2 | 0 | 6 | TB | Z | 1 |
TUR 121 | Türk Dili I | 0 | 2 | 0 | 0 | 2 | ITB | Z | 1 |
GID 113E | Int.to Food Eng. and Ethics | 2 | 2 | 0 | 0 | 5 | MT | Z | 1 |
ING 100 | EAP Through Global Goals | 3 | 3 | 0 | 0 | 3.5 | ITB | Z | 1 |
2. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi | Ders | Uyg. | Lab. | AKTS | Türü | Z/S | Yarıyıl |
TUR 122 | Türk Dili II | 0 | 2 | 0 | 0 | 2 | ITB | Z | 2 |
MAT 104 | Matematik II | 4 | 3 | 2 | 0 | 6.5 | TB | Z | 2 |
KIM 104 | Organik Kimya | 3 | 3 | 0 | 0 | 4.5 | TB | Z | 2 |
KIM 104L | Organik Kimya Lab. | 1 | 0 | 0 | 2 | 1.5 | TB | Z | 2 |
FIZ 102E | Physics II | 3 | 3 | 0 | 0 | 4.5 | TB | Z | 2 |
FIZ 102EL | Physics II Laboratory | 1 | 0 | 0 | 2 | 1.5 | TB | Z | 2 |
BIL 100E | Intr.to Prog.Language(PYTHON) | 2 | 1 | 0 | 2 | 4.5 | TM | Z | 2 |
ING 112A | Basics of Academic Writing | 2 | 2 | 0 | 0 | 3.5 | ITB | Z | 2 |
DAN 102 | Girişimcilik & Kariyer Danış. | 0 | 0 | 2 | 0 | 1 | ITB | Z | 2 |
3. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi | Ders | Uyg. | Lab. | AKTS | Türü | Z/S | Yarıyıl |
EKO 201 | Ekonomi | 3 | 3 | 0 | 0 | 4 | ITB | Z | 3 |
GID 210E | Engineering Mathematics | 4 | 4 | 0 | 0 | 5.5 | TB | Z | 3 |
ATA 121 | Atatürk İlk & İnkılap Trh I | 0 | 2 | 0 | 0 | 2 | ITB | Z | 3 |
GID 216E | Mass and Energy Balances | 3 | 3 | 0 | 0 | 5 | TM | Z | 3 |
BIL 113E | Intr.to Sci& Eng.Comp.(MATLAB) | 2 | 1 | 0 | 2 | 4.5 | TM | Z | 3 |
RES 107 | Teknik Resim | 2 | 1 | 2 | 0 | 3 | TM | Z | 3 |
GID 223E | Food Chemistry | 3 | 3 | 0 | 0 | 5 | MT | Z | 3 |
ING 201A | Essentials of Res.Paper Writ. | 2 | 2 | 0 | 0 | 3.5 | ITB | Z | 3 |
4. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi | Ders | Uyg. | Lab. | AKTS | Türü | Z/S | Yarıyıl |
KIM 206 | Analitik Kimya & Enst Analizi | 3 | 3 | 0 | 0 | 4.5 | TB | Z | 4 |
KIM 206L | Ana. Kimya & Enst Anz. Lab. | 1 | 0 | 0 | 2 | 1.5 | TB | Z | 4 |
ATA 122 | Atatürk İlk & İnkılap Trh II | 0 | 2 | 0 | 0 | 2 | ITB | Z | 4 |
GID 204E | Momentum Transfer | 3 | 3 | 0 | 0 | 5 | TM | Z | 4 |
GID 224 | Gıda Toksik.,Kontamin.&Katk. | 3 | 3 | 0 | 0 | 6 | MT | Z | 4 |
GID 226E | Microbiology | 2 | 2 | 0 | 0 | 5 | MT | Z | 4 |
GID 214 | Termodinamik | 3 | 3 | 0 | 0 | 6 | TM | Z | 4 |
5. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi | Ders | Uyg. | Lab. | AKTS | Türü | Z/S | Yarıyıl |
GID 331E | Food Eng Unit Operations I | 3 | 3 | 0 | 0 | 4.5 | MT | Z | 5 |
GID 311 | Gıda Mikrobiyolojisi I | 3 | 3 | 0 | 0 | 4 | MT | Z | 5 |
GID 323 | Gıda Mikrobiyolojisi Lab | 2 | 0 | 0 | 4 | 6 | MT | Z | 5 |
GID 341 | Isı Aktarımı | 3 | 3 | 0 | 0 | 5 | TM | Z | 5 |
GID 351 | Kütle Aktarımı | 3 | 3 | 0 | 0 | 5.5 | TM | Z | 5 |
5.yy Seçime Bağlı Ders (TB) | 3 | 4/5 | TB | S | 5 | ||||
5.yy Seçime Bağlı Ders (TM) | 2/3 | 3/3.5/4/4.5/5/6/7 | TM | S | 5 |
6. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi | Ders | Uyg. | Lab. | AKTS | Türü | Z/S | Yarıyıl |
GID 306E | Food Plant Design & Economics | 3 | 3 | 0 | 0 | 5 | MT | Z | 6 |
GID 322 | Gıda Müh Temel İşlemler II | 3 | 3 | 0 | 0 | 5.5 | MT | Z | 6 |
GID 332 | Gıda Mühendisliği Laboratuarı | 2 | 0 | 0 | 4 | 6 | MT | Z | 6 |
GID 421E | Food Technology | 3 | 3 | 0 | 0 | 5 | MT | Z | 6 |
GID 312E | Food Microbiology II | 3 | 3 | 0 | 0 | 5 | MT | Z | 6 |
6.yy Seçime Bağlı Ders (MT) | 2/3 | 4/6 | MT | S | 6 |
7. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi | Ders | Uyg. | Lab. | AKTS | Türü | Z/S | Yarıyıl |
GID 4901E | Food Engineering Design I | 4 | 3 | 2 | 0 | 8 | MT | Z | 7 |
GID 433 | Gıda Kalite Kontrol Lab | 2 | 0 | 0 | 4 | 6 | MT | Z | 7 |
GID 409 | Proses Kontrol | 2 | 2 | 0 | 0 | 5 | TM | Z | 7 |
GID 424 | Gıda Kalite Kontrol | 3 | 3 | 0 | 0 | 3.5 | MT | Z | 7 |
7.yy Seçime Bağlı Ders (ITB) | 3 | 4 | ITB | S | 7 | ||||
7.yy Seçime Bağlı Ders (MT) | 2/3 | 4/6 | MT | S | 7 |
8. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi | Ders | Uyg. | Lab. | AKTS | Türü | Z/S | Yarıyıl |
GID 4902 | Gıda Mühendisliği Tasarımı II | 4 | 2 | 4 | 0 | 10 | MT | Z | 8 |
GID 408E | Statistical Methods | 3 | 2 | 0 | 2 | 6 | TB | Z | 8 |
GID 450 | Gıda Müh. Özel Konular | 3 | 0 | 6 | 0 | 7 | MT | Z | 8 |
8.yy Seçime Bağlı Ders (ITB) | 3 | 4 | ITB | S | 8 | ||||
8.th Elective Course (MT) | 2/3 | 4/6 | MT | S | 8 |
TOPLAM KREDİ : 133 TOPLAM AKTS : 244.5